Странице

Translate

недеља, 2. јун 2013.

Електронска трговина 2013.

Napravite svoju online prodavnicu, 15 dana besplatno
Електронска трговина 2013
Већ неколико година малим трговинама, и малим произвођачима опада промет и продаја.
Велики ланци, монополи и пре свега много мања куповна моћ великог дела становништва, су утицали да се и код Кинеза иде на "само разгледамо", и да се скоро ништа не купује "импулсивно", него тек после детаљне анализе и промишљања.

Електронска трговина, или боље речено, виртуелне електронске продавнице, постоје тек у области техничке, рачунарске и неке друге ексклузивне робе.

Дошло је време, да се сваки мали призвођач, а још више мали трговац, запита како даље?

Наравно да му отварање "виртуелне продавнице" неће решити све проблеме, али ће му свакако улити наду, да ако се буде на време укључио у овај вид трговине, има могућност да опстане, и да своје производе пласира.

За коју врсте производа је овај тип продавнице интересантан?
- свакако да за прехрамбену продавницу из комшилука није, јер је она и конципирана као "фрижидер" продавница - дођеш, узмеш и конзумираш.

Да би овај вид продавнице био исплатив, потребно је да износ сваке појединачне наруџбе буде  такав да покрије трошкове слања брзом поштом, а то обично износи неколико стоависно од тежине и запремине производа.
Друго питање је колико кошта покретање електронске продавнице?
У овом тренутку се појављују доста јефтина, а изузетно квалитетна решења, која дозвољавају да се за мале кориснике омогући коришћење које је скоро бесплатно.
Као пример имамо shopmania електронску продавницу, коју можете пробати 15 дана у пуном обиму, а затим ако имамо мање од 50 производа, и задовољни смо BASIC могућностима које нуди, можемо користити неограничено дуго, без накнаде. Уколико нам такво коришћење да резултате, можемо изабрати неки од врло професионалних пакета, по врло приступачним ценама, а са невероватно много опција и могућности.
Ево као пример, погледајте http://vibifarm.shopmania.biz/ стварну електронску продавницу коју сам  направио за неколико дана, и која већ даје резултате.
Па пробајте и Ви са својом "електронском трговином", кликникте на горњи линк, следите упутства и пробајте да имате своју "електронску продавницу".
С поштовањем,
Драган Вићовац, дипл. инг.


Нема коментара:

Постави коментар